Luksusta jolla on sielu

Meghna ja Sapna ovat kaksi nepalilaista naista, jotka auttavat yritystoiminnallaan saadulla tuotolla myös muita. Heidän työpajallaan käsinkudotut kashmirhuivit ovat luksustuotteita, joilla on sielu.

Meghnan ja Sapnan yritys työllistää naisia ja kouluttaa heitä taidoissa, joiden avulla naiset voivat itsenäistyä ja tienata oman elantonsa. Tämän lisäksi he kustantavat yrityksensä tuotoilla vuodessa keskimäärin 50 suu-ja kitalakihalkioleikkausta syrjäisten maaseutukylien lapsille. Suu- ja kitalakihalkio on Nepalissa maaseudulla yleinen ongelma, jonka arvellaan johtuvan sekä geneettisistä syistä että pelloilla työskentelevien naisten altistumisesta torjunta-aineille.

Laadukas ja ihanan värinen kashmirhuivi on ikuinen ilonaihe. Se lämmittää ja tuo värin kasvoille talviharmaallakin säällä. Takuuvarmempaa lahjaa ei voi antaa. Se on kuin kietoisi rakkaansa pehmeään halaukseen, joka jatkuu ja jatkuu….

Hyvä teko -kashmihuiveja useissa herkullisissa sävyissä löytyy Tikau & Friends shopissa, Korkeavuorenkatu 9. Aukioloajat ma-pe 11-18 la 11-16 joulukuussa auki myös sunnuntaisin 12-16.  www.tikau.com

Posted in Uncategorized | Tagged | Comments Off

Hyvä Teko shop Tikaussa

Hyvä teko -tuotteita saa nyt pysyvästi Tikausta, jonka siipien suojaan perustin oman shop in shopin. Mallistossa on koruja, ihania henkäyksen ohuita kashmirhuiveja, Tensiran  sisustustekstiilejä ja kaikenlaista pientä lahjaksi ja mökkituliaseksi sopivaa.

Kevään superhitti on ollut  kierrätysmuovista käsin kudottu matto, joka on todella helppo pitää puhtaana. Matto ei tunnu muovilta ja se hylkii vettä ja on uv -suojattu. mattoja voi käyttää terassilla, parvekkeella, saunassa, keittiössä eteisessä jne. Matot on kudottu Intiassa tehtaassa, joka kuuluu Good Weave -organisaation. Organisaatio työskentelee lapsityövoiman käyttöä vastaan mattoteollisuudessa ja tukee lasten koulutusta. Voit lukea niistä lisää Eleonoora Poppiuksen blogista:

http://norapoppius.blogspot.fi/2014/05/magic-carpet-ride.html

Tikausta löytyy paljon eettisesti tuotettuja ja samalla tyylikkäitä tuotteita pukeutumiseen ja sisustamiseen. Matoista kun nyt on puhe niin en voi olla mainitsematta Tikaun Intiassa  tuottamia värjäämättömästä ja valkaisemattomasta lampaanvillasta kudottuja raitamattoja, jotka sopivat todella monenlaisiin sisustuksiin ja tuntuvat jalan alla ihanilta.

Tikau on oikeastaan nyt Tikau&Friends. Meillä käy kylässä noin joka toinen kuukausi ajatusmaailmamme jakavia ystäviä, joilla ei ole omaa liikettä, jossa tuoda tuotteitaan asiakkaiden ulottuville.

Tikaun osoite on Korkeavuorenkatu 9, 00140 Helsinki. Aukioloajat 11-18 ja lauantaisin 11-16

ps.Etsin uusia tuotteita jatkuvasti ja otan kiitollisena vastaan kaikki vihjeet kauniista ja hyvistä:)  tuotteista.

Posted in Uncategorized | Comments Off

Our dream is to help other to realize their dreams

Ystäväni Traceyn vinkistä löysin uuden Hyvä teko -tuotteen New Yorkista. Näitä koruja löydät Tikau shopista, Korkeavuorenkatu 9 ja Kehrä Interiorin shopista, Hietalahdenkatu 12. Koruja voi trendikkäästi kerätä ranteeseen useamman erilaisen. Korut ovat myös ihana lahja! Ylioppilaalle rannekoru viestillä Dream voisi olla paikallaan ja ystävälle Thank you tai Hug on aina oikein.

Inspiroiduin Wakamin Euroopan edustajan Paola Cuevasin sanoista ja haluan jakaa ne kanssanne:

Wakami is a socially conscious brand that designs fashion accessories influenced by ancestral culture and weaving techniques from Central America and beyond. We work with artisans — 90% of whom are women—in remote areas of Guatemala and connect them with urban markets around the world.

We work closely with our non-profit partner Comunidades de la Tierra to create sustainable, income-generating opportunities for people in isolated areas of Guatemala. Comunidades de la Tierra reaches out to artisans in rural villages all over the country and presents them with the opportunity to become entrepreneurs and establish their own formal businesses. Artisans participate in a two-year business training program that teaches them the valuable skills they will need to run their company.

They begin earning an income after four months, and when they’ve finished the program they establish a formal enterprise that becomes a production partner with Wakami. This relationship provides a sustainable source of income for the advancement of their families, investment in their communities, or reinvestment in their businesses.

We aim to enrich the lives of both the artisans who create Wakami products and those who buy them, inspiring them to do what they love most. Wakami wants you to be your dream!

Our current goal at Wakami is to help empower at least 5,000 Guatemalan artisans. This seemingly small objective has the potential to improve, exponentially, the lives of generations to come. By participating in our partnership network, 5,000 families will be able to achieve economic stability. Through this process, they will access the means to educate their children and armed with this education, those children will be able to thrive and create a better life for the next generation—and so on.

The Wakami artisans are going after their dreams and we challenge the people that wear our brand to do the same!

Posted in Uncategorized | Comments Off

DARE TO SHARE

on ajatus, jolle perustuu Vietnamissa kierrätetyistä vodkapulloista ja viinipulloista valmistettujen mehiläisvahakynttilöiden syntyidea. Köyhyyden lievittäminen on syy siihen, että Worlds of Opportunities aloitti kynttilätuotannon Vietnamissa. Antamalla kaikkein köyhimmille mahdollisuus työntekoon, heille annetaan uskoa huomiseen ja mahdollisuus omalla työllään elättää itsensä ja perheensä. Kynttilän pakkaus on tyylikäs ja se on valmistettu kierrätyspahvista.

Vain koska Woon idea oli loistava, saivat he mukaan tuoksukynttilöidensä valmistamiseen Ranskan Grassessa sijaitsevan nimekkään parfyymivalmistajan, joka ei yleensä myy muille tuoksujaan.

Katso kaunis video siitä, miten ja missä kynttilä valmistuu

Kynttilöitä löydät Tikau Shopista. www.tikau.com ja  Casuarinasta, www.casuarina.net

Posted in Uncategorized | Comments Off

Mittaamattoman hauska joulutähti

 

 

 

Tämä 2m:n mitasta tehty joulutähti on yksi esimerkki hauskoista ja kekseliäistä esineistä, joita valmistetaan pienessä Bernaun kylässä Schwarzwaldissa. Paikalliset käsityöläiset käyttävät tuotannossa paikallisia materiaaleja ja säilyttävät työllään alueen vahvaa käsityöperinnettä. Kylän asukkaat, koululaiset, emännät ja seniorit voivat antaa työpanoksensa tuotantoon silloin, kuin heille sopii ja voivat näin hankkia itselleen lisätuloja ja saavat elämäänsä yhteisöllisyttä.
Hyvä teko joululahjakaupat ovat auenneet jälleen.Tänä vuonna hyvää tekeviä paketteja voi hankkia Casuarinasta, Tikausta, Design Forum Shopista ja Yliopiston Tiedekulmasta. Kaikissa liikkeissä on hieman eri tuotteita, eli kannattaa tehdä pidempi lenkki ja käydä niissä kaikissa.

2m -tähti  löytyy Casuarinasta ja Tikausta.

Posted in Suomeksi | Comments Off

Kierrätyslasia Egyptistä

Olen aina yhtä yllättynyt siitä kuinka totta onkaan se, että vähemmän on enemmän.

Korttelikävelyllä elämää sykkivässä Punavuoressa piipahdin Nomadiin, josta löysin upeita kierrätyslasista käsin puhallettuja esineitä. Sain kuulla, että esineitä valmistaa Egyptissä hyvin köyhissä olosuhteissa, Khaled –niminen mies lastensa keräämästä jätelasista. Hänen työvälineensä ovat alkeellistakin alkeellisemmat ja silti lopputulos on ajaton ja kaunis ja myös vailla rajoittavia maantieteellisiä ja kulttuurisia määritteitä. Nämä lasit sopivat pöytään yhtä hyvin Kairossa kuin Punavuoressakin.

Asiaa hämmästellessäni sain kuulla, että Khaled oli saanut designapua chileläiseltä Art Directorilta Nelson Sepulvedalta, joka yhteisen kielen puuttuessa kantoi Khaledille torilta hedelmiä esineiden muotoja ilmentämään. Samalla hän tuli toteuttaneeksi auttavan designin perusajatusta: autetaan suunnittelun avulla käsityöläisiä käyttämään ammattiataitoaan tuotteisiin, joita muualla halutaan ostaa. Näin kaikki voittavat ja roska vähenee.

Nomád Shop, Fredrikinkatu 35, 00120 Helsinki.

Posted in Suomeksi | Comments Off

Less is more

 

It’s surprising how true the old saying rings: Less really is more.

My walk around the lively neighbourhood of Punavuori ended at Nomad, a shop on Fredrikinkatu. Inside, I found gorgeous, hand-blown glassworks made out of recycled glass. I was told that the objects are created by hand in Egypt by a man called Khaled, who uses old scrap glass his children collect for him for his creations. The result is a collection of timeless, ethereal objects that look equally beautiful in a home in Cairo and Helsinki.

I was told that Khaled has received design support from the Chilean Art Director Nelson Sepulveda. The two men don’t have a common language, so the design brief was delivered in the form of fruit bought from the market, with Khaleb tracing out the shapes of the fruit chosen by Nelson with glass. A great example of design having a positive effect: Helping local craftsmen create objects that are sought after in other parts of the world.

Nomád Shop, Fredrikinkatu 35, 00120 Helsinki.

Posted in in English | Comments Off

Hippy & Chic

Pariisi on lempikaupunkini ja olen monien muiden tavoin aina ihaillut pariisilaisnaisten huolettoman tyylikästä olemusta. Viime reissullani löysin vihdoin pitkään ihailemiani rannekoruja, joita olen bongannut kaiken ikäisten pariisittarien ranteista, usein kahden tai kolmen sarjassa. Nämä ohuet, boheemin tyylikkäät rannekorut lähettävät juuri sen viestin, jonka pariisittaret (ja minä!)haluavat lähettää: “Tyylin suhteen olen oman tieni kulkija, tyylikäs ja huoliteltu mutten ikinä tätimäinen”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loistojuttu on se, että näistä raffiakuidusta ja hopeasta tehdyistä rannekoruista pitävät sekä äidit että tyttäret. Vielä mielettömämpi juttu on se, että ne on tuotettu eettisesti Madagaskarin saarella alueen omista raaka-aineista, luontoa ja paikallista käsityöperinnettä kunnioittaen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Värjätystä raffiasta ja pienistä hopeahelmistä punottu koru.

Hyvä teko – kortissa kerrottu tarina tekee tästä tyylikkääseen luomupuuvillapussiin pakatusta korusta kauniin, ajatuksella valitun lahjan vaikkapa tämän kevään ylioppilaille. Koru on täynnä yksityskohtia ja käsityötaitoa – taidokkaasti punottu lukkosysteemi saa korun sujahtamaan helposti käteen. Hintakaan ei huimaa päätä, korun saa nimittäin mukaansa 30-38 eurolla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kierrätysalumiinihelmistä ja luonnonvärisestä raffiasta punottu rannekoru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raffiaa löytyy turkoosina, rosana ja vedenvihreänä.

 

Raffia on kuitu, joka tehdään raffiapalmun alimmista lehdistä. Kun lehtiä riivitään, palmu voi hyvin ja kasvaa paremmin. Koruja löydät Tikaussa vierailevasta Hyvä teko- pop up kaupasta, osoitteesta Vuorimiehenkatu 10. Näitä Ranskasa suunniteltuja koruja valmistaa käsityöläisten työpaja Madagaskarilla alueelle tyypillisistä raaka-aineista luontoa kunnioittaen. Ostamalla korun tuet alueen sosiaalista ja taloudellista kehitystä.

kaikki kuvat:Cruselita

Posted in Uncategorized | Comments Off

Hyvä teko vierailee Tikaussa – luvassa tuulia maailman meriltä!

Tikaun eetisesti valmistetut sisustustuotteet ja asusteet olivat yksi suurista inspiraation lähteistäni ryhtyessäni kokoamaan hyvä teko –tuotevalikoimaa. Sen vuoksi onkin mahtavaa kyläillä Tikaussa Vuorimiehenkadulla! Tikausta löytyy ympäri vuoden ihania mattoja, tyynyjä, huiveja ja muita tuotteilta, joilla voi sisustaa kotinsa eettisesti ja esteettisesti.

Kesäksi olen löytänyt tosi kivoja tuotteita Ranskasta, Madagaskarilta, Keniasta ja Kolumbiasta. Maailman meriä kiertäneet purjeet taipuvat Marseillesissa sosiaalista työllistämistä harjoittavassa työpajassa tyylikkäiksi laukuiksi, kasseiksi, terassityynyiksi ja ihaniksi daybed/retkisänky –tyyppisiksi kausteiksi.

 

Mieleen tulee se retkisängyn, jossa Mannerheimin sanotaan nukkuneen myös kotioloissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daybedin runko on tehty kierrätyspuusta ja koko sänky taittuu kätevästi noin 70 cm pituiseksi paketiksi, joka kylläkin painaa jonkin verran, sillä puu on ihan täyttä tavaraa.

Kassin otin käyttöön viikko sitten ja nyt tuntuu jo siltä, että se on kasvanut minuun kiinni. Kassi lentää olalle joka päivä, kun pitää kantaa jotain muutakin kuin käsilaukkua.

Materiaali on superkevyttä, look rento ja mikä parasta: kassin sisäsivussa on naru ja lenkki, johon voi kiinnittää pieniä vetoketjullisia pusseja, joissa voi säilyttää tärkeitä ja kassin pohjalta vaikeasti löytyviä tavaroita.Nerokas keksintö!

Tulkaa käymään – Tikaun pop up on auki kesäkuun alkuun asti.

PS: Yo –lahjoja miettivät löytävät pop upista upeita eettisesti valmistettuja koruja. Esimerkiksi Madagaskarilla tehtyjä superkauniita raffiasta valmistettuja rannekoruja, joissa on käytetty kierrätyshopeaa ja jotka on pakattu kauniisiin puuvillapusseihin. Vaikka olenkin yo -iän ylittänyt käytän minäkin niitä ranteessa muutaman kappaleen ryhmissä ja tunnen olevani tosi bohemian chic!

Stay tuned, kerron pian lisää muistakin tuotteista.

Posted in Uncategorized | Comments Off

Hyvä teko – pussillinen hyvyyttä!

Hyvä teko -pussi on valmistettu voimapaperista ja sen alkuperäinen käyttötarkoitus on olla 20 litran jauhopussi. Vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mihin pussia voi käyttää. Itse pidän yhdessä keskeneräistä kudinta ja toisessa on takan sytykkeitä. Maalle aion viedä yhden pussin villasukille ja tossuille ulko-oven viereen.

Eräs luova ystäväni teki pussista ikkunalaudalleen jouluvaloasetelman(hän laittoi pienen painon pussin pohjalle) toinen taas osti sen keittiöön tyhjien muovipussien kodiksi.

Signeeratun pussin on painanut  vanhoilla puukirjasimilla käsin  taidegraafikko  Mikko Keski-Vähälä. Jokaisesta myydystä 15 euron hintaisesta pussista Hyvä Teko lahjoittaa osan Tukikummeille, joka auttaa syrjäytymisuhan alla olevia Suomessa asuvia lapsia ja nuoria. Tukikummeille ohjatut rahat käytetään lyhentämättöminä nuorten ja lasten auttamiseen, ei suoraan rahana vaan tarpeellisina hankintoina ja palveluina.
Välittämällä saa aikan pieniä (ja aika kauniita) ihmeitä..

Lisää tietoa tukikummien toiminnasta löytyy osoitteesta www.tukikummit.fi, käykää tutustumassa!

Pusseja saa Hyvä Teko pop up -kaupasta Casuarinasta (Fredrikinkatu 30, Helsinki) jouluun asti tai postiennakkona suoraan minulta laittamalla viestiä osoitteeseen irene.wichmann@kolumbus.fi

Posted in Suomeksi | Comments Off